handdator

Visa fullständig version : DM800 HD se error1 no ca found



BenDover
2011-08-30, 12:22
Hej!

Fick hem min DM 800 HD SE (Clone) häromdagen, försökte då per omgående att trycka in en annan image utan att tänka mig för. Detta resulterade i felmeddelandet Erro1 no ca found.

Har läst mig till att man löser detta genom att flasha om boxen med nollmodemkabel, saken är den att på min box finns ingen com-port??????

Hur löser man det då???

Så här ser min box ut i bakstycket.

http://www.google.se/imgres?q=dm+800+hd+se&hl=sv&gbv=2&tbm=isch&tbnid=cmkINRFL82uZfM:&imgrefurl=http://digisat.se/product_info.php%3Fproducts_id%3D337&docid=DRMTRyN2swePJM&w=567&h=211&ei=ysdcTqC-Ic3GswbA8aGdDw&zoom=1&iact=hc&vpx=308&vpy=220&dur=812&hovh=137&hovw=368&tx=194&ty=84&page=1&tbnh=73&tbnw=195&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:6,s:0&biw=1170&bih=771


Tacksam för svar....

matkoh
2011-08-30, 12:27
Hmmm.

Serviceporten är en special-USB. Ladda ner programmet som gör om USB -> serial från dreams webb.

Bozze
2011-08-30, 12:32
Kolla här ;-)
http://www.dreamoem.com/showthread.php?1536-How-to-recover-your-DM800-SE-500HD-Clone-From-NO-CA-ERROR
/Bozze

BenDover
2011-08-30, 13:01
Kolla här ;-)
http://www.dreamoem.com/showthread.php?1536-How-to-recover-your-DM800-SE-500HD-Clone-From-NO-CA-ERROR
/Bozze

Får skaffa en USB till mini-USB kabel då. Kanske har någon liggande hemma från en gammal kamera eller liknande, kan det funka?

Bozze
2011-08-30, 13:16
Japp det ska funka med vilken USB till mini-USB kabel som helst ;-)
/Bozze

BenDover
2011-08-30, 21:03
Kolla här ;-)
http://www.dreamoem.com/showthread.php?1536-How-to-recover-your-DM800-SE-500HD-Clone-From-NO-CA-ERROR
/Bozze

Följer anvisningarna enligt guiden men den fastnar på "waiting for acknowledge" och i lcd på boxen står fortfarande "no ca found". Vet inte om jag missförstått guiden men skall nätverkskabel kopplas mellan PC och boxen eller skall box och pc bara vara anslutna i samma nätverk?

hur som helst ser det mörkt ut........

Nån som kan hjälpa?

Tack på förhand

Minime
2011-08-30, 21:48
Antingen kör du com kabel mellan PC'n och boxen eller så kör du COM kabel och Nätverks kabel.
Om du kör med Nätverks kabel så ansluter du dreamboxen till en router (D.v.s. att dreamboxen är i samma nätverk som PC'n).

BenDover
2011-08-30, 21:50
Antingen kör du com cabel mellan PC'n och boxen eller så kör du COM cabel och Nätverks kabel.
Om du kör med Nätverks kabel så kör du boxen ansluten till en router (D.v.s. att dreamboxen är i samma nätverk som PC'n).

DM 800 HD se har ingen com port så därför använder jag mini-usb (service porten) och det verkar funka då den blir installerad i PC som com port 3. Dock har jag testat med bara USB ansluten och även med nätverkskabel ansluten, men samma fel, den fastnar på "waiting for acknowledge"

Minime
2011-08-30, 21:54
Är det en DM800HD se så måste du troligen använda en nyare version av DreamUp

BenDover
2011-08-30, 21:56
Är det en DM800HD se så måste du troligen använda en nyare version av DreamUp

använder den senaste, har provat med tre olika, samma problem.

Minime
2011-08-30, 22:12
Vet inte om det är en lösning men om du nu har en DM800HD SE klon så kanske detta är en lösning?!
http://www.comhit.net/showthread.php/27606-CA-Error-fix-f%C3%B6r-alla-DM800-Cloner

kir
2011-08-30, 22:14
Tanka denna så funkar det http://www.dreamoem.com/download/dreamup-sunray.rar

kir
2011-08-30, 22:18
Om du inte har så så ladda SIM http://www.dreamoem.com/download/sim2SE_SSL82_110620_nfi.zip

BenDover
2011-08-31, 06:39
Tanka denna så funkar det http://www.dreamoem.com/download/dreamup-sunray.rar

Använder redan den... har testat den samt tre olika versioner av DreamUp. Samma fel med alla fyra, d.v.s. den fastnar på "waiting for acknowledge"

"Minime" jag har flera guider att jobba efter som är ungefär liknanade, men det hjälper liksom inte då jag inte kommer förbi "waiting for acknowledge"....

seven01
2011-08-31, 11:13
En lite mer långsökt förklaring kan vara att sim-kortet sitter löst. Har du varit nyfiken och öppnat boxen och "tittat" på simkortet så finns chansen att det inte har kontakt.

BenDover
2011-08-31, 11:39
En lite mer långsökt förklaring kan vara att sim-kortet sitter löst. Har du varit nyfiken och öppnat boxen och "tittat" på simkortet så finns chansen att det inte har kontakt.

Jo det stämmer jag har öppnat boxen när jag satte in en disk. Och då öppnade jag även hållaren för simkortet för att se vad som stod på sim-kortet. skall testa att kolla över hållaren och göra ett nytt försök.. tack för tipset!

BenDover
2011-08-31, 12:14
Jo det stämmer jag har öppnat boxen när jag satte in en disk. Och då öppnade jag även hållaren för simkortet för att se vad som stod på sim-kortet. skall testa att kolla över hållaren och göra ett nytt försök.. tack för tipset!

Har nu provat att rucka lite på simkortet och även tagit loss det och satt tillbaka det igen, men samma fel kvarstår..... fan

seven01
2011-09-01, 04:21
Prova att starta boxen som vanligt samtidigt som du trycker ner sim-kortet med fingret eller nåt annat passande. Då ser du om det är det som är felet genom att boxen startar som vanligt. Om det är det som är lösningen så kommer nästa "lilla problem", att få sim-kortet att tryckas ner i det läget. Själv löste jag det med en gummifjäder och en stålpinne och lite fantasi...

HUGGE113
2011-09-01, 08:26
Ett problem är om du har ett ferrari sim då kan du läsa på dessa sidor
http://www.8a8f8.com/ubbthreads.php?ubb=cfrm&c=1
http://www.comhit.net/showthread.php/28686-Drambox-med-ferrari-sim

balob
2011-09-01, 11:51
Kör du med nätverk ibockat i dreamup ?? Prova isåfall att köra med den urbockad. Det kommer ta längre tid men det har fungerat för mig vid liknande fall.

BenDover
2011-09-01, 12:39
Kör du med nätverk ibockat i dreamup ?? Prova isåfall att köra med den urbockad. Det kommer ta längre tid men det har fungerat för mig vid liknande fall.

har försökt det också men får då följande felmeddelande:

953

HUGGE113
2011-09-01, 12:55
Har du provat denna dreamup http://www.ferrarismartcard.com/dl/dm800se/FerrariFiller_1_3_3_7FSE.rar

BenDover
2011-09-01, 13:05
Har du provat denna dreamup http://www.ferrarismartcard.com/dl/dm800se/FerrariFiller_1_3_3_7FSE.rar

om du tittar på bilden så ser du att det är den jag använder

HUGGE113
2011-09-01, 13:11
Sorry tappade ögonen

HUGGE113
2011-09-01, 13:17
bra sight
http://www.8a8f8.com/ubbthreads.php?ubb=postlist&Board=118&page=1

balob
2011-09-01, 14:56
Är det ferrari sim som du har ?? Har du provat med nätverk urbockat med orginal dreamup ?

BenDover
2011-09-01, 18:16
Är det ferrari sim som du har ?? Har du provat med nätverk urbockat med orginal dreamup ?

Japp har provat det med samma resultat, känns som jag provat allt nu... :(

HUGGE113
2011-09-01, 19:56
vilken version av ferrari har du?

BenDover
2011-09-01, 22:06
vilken version av ferrari har du?

på simet? eller hur menar du? vart ser jag det???

HUGGE113
2011-09-02, 17:49
Om det är ett ferrari sim brukar det sitta ett segill under boxen eller så kollar du på hemsidan där du köpt boxen det brukar stå under specifikationer.
här har du en länk till http://www.sat-television.com/forumdisplay.php/33-Satellite-Receivers

ibo
2011-09-03, 08:28
Jag hade exakt samma problem men fixade jag det stod (waiting for acknowledge)
det gick inte med vanlig dreamup 1.3.3.7...man ska använda en sån dreamup (FerrariFiller_1_3_3_7FSE) 100% fix
testat själv

BenDover
2011-09-03, 16:49
Om det är ett ferrari sim brukar det sitta ett segill under boxen eller så kollar du på hemsidan där du köpt boxen det brukar stå under specifikationer.
här har du en länk till http://www.sat-television.com/forumdisplay.php/33-Satellite-Receivers

Ja det är ett ferrari SIM och det sitter ett segill under boxen.

Highbeam
2011-09-05, 15:23
Fick du till boxen? Jag gjorde precis samma sak som dig. Försökte lägga in OpenPLi-2.1-beta-dm800se-20110905. Fick no ca efter reboot.

BenDover
2011-09-07, 09:19
Fick du till boxen? Jag gjorde precis samma sak som dig. Försökte lägga in OpenPLi-2.1-beta-dm800se-20110905. Fick no ca efter reboot.

Nej fick den inte att fungera, har mer eller mindre gett upp...

Rymmarn
2011-09-10, 09:02
Saxat från ett annat ställe


First you need a USB-A To mini-usb-B to connect to service socket on back of receiver, and a Network cable to Connect Receiver to PC

http://img28.imageshack.us/img28/871/6inchminiusbcables.jpg

Download

1 Sunray -Flashup for 800hdse

http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=210717

2 -- Because sometimes a patched image will not do the trick, i did chose for this manual the factory loaded image and the correct SSL82 for this box

Here the All russian image

http://www.sat-universe.com/showpost...01&postcount=8

Here the SSL82 For DM800SE

http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=210589

1--- Connect USB cable to service slot on DM800SE/DM500HD and USB slot on Pc. Windows will then install the driver

You will notice, windows created a virtual Com Port connection to be be used ( in this case Com Port 4)


2 --- Switch Receiver off and connect Network cable Receiver and Router

3 --- Then Start SunRay- FlashUp, Tick Use Network, Fill the relevant boxes with local pc IP and Romote ip of your choose and click Connect.

Program will ask for you to Switch on the receiver.

4 -- It will then go into HTTP mode

5 -- At this stage, you open your browser and insert the romote IP shown on the 800LCD

Page will open as per bellow and then you chose the option Update Firmware.

6 --- Click Browse and navigate to your image

7 --- Chose the image and click Open

8 --- Now click Flash button

9 --- Image will start to

10 --- When it finishes you can click the back button of your browser so we can then send in the bl82 do not reboot

11 Browse and select the SSL82 for your DM800SE Clone

12 --- Once again Click Flash


13 -- After finishing click Reboot. In Most case you will need to do so manually



Box will then reboot and come back to life with image we chose to load. Then you can load your Patched image of your coice as box is functional again



Thanks Joedenoble http://www.sat-universe.com/images/smilies/thumbsup.gif

Hoppas det funka