handdator

Visa fullständig version : Få vidoeguard (total tv) kort att fungera i dm500



yzoon
2011-09-11, 10:20
Hej Allihop

Har en clone dm500 med gimeni V4,30 och har fått en videoguard kort med programpaket totaltv. Vad är det för cam jag ska använad för att få bild på dreamboxen.

Är inte intresserad av att dela kort endast få det att funka på min dreambox.

Kan tillägga att jag testade lite med olika cam´s och lyckades bränna kortet. (den fastnade i boxen och när jag drog ut den hade chipet bränts)

Nu har jag fått ett nytt kort och vill inte testa mig fram utan kolla om någon av er vet vilken cam man ska använda.

Tack för hjälpen på förhand.

forhike
2011-09-11, 11:05
tror total tv måste ha 3-3.3v för att inte bränna kortet, omnikey ska vad jag hört fungera bra som kortläsare för total tv.

b.r

yzoon
2011-09-11, 12:43
Hej

Skulle du kunna förklara lite mer? Vad betyder 3-3.3 för något? och omnikey är det en cam?

nicolito
2011-09-11, 16:45
Det är en kortläsare men den kommer inte hjälpa eftersom Total tv nu endast går att se i originalboxen

forhike
2011-09-11, 18:11
gäller det alla kanler inkl sd?

b.r

AlexanderI
2011-09-11, 18:42
forhike, ja.. TotalTV har väll bara SD? mina fungerar inte heller tyvärr




EDIT: de har även HD. Men TotalTV är helt dött om du inte har orginalboxen.

yzoon
2011-09-12, 19:21
okej. Låter jätte skumt att man inte kan använda en dreambox för att se på kortet.
MEn tack i alla fall.

nicolito
2011-09-12, 20:42
okej. Låter jätte skumt att man inte kan använda en dreambox för att se på kortet.
MEn tack i alla fall.

På vilket sätt tycker du det låter skumt? Hade det inte varit för alla dessa payservers så hade kanske inte vissa operatörer parat sina kort med sina mottagare.

DennisOlof
2011-09-13, 11:38
För att TotalTV antagligen kräver att alla kort är kopplade till boxen numera. Det är ju bara en tidsfråga innan det blir så för ALLA leverantörer, bolag, kort och boxar, just pga att folk försöker fuska hela tiden. Då pratar jag inte om kortdelning i hemmet utan dom som vill tjäna pengar på det och köra kortservrar man kan koppla upp sig mot över internet osv.

Som vanligt ett fåtal som förstör för alla andra.

yzoon
2011-09-13, 20:25
Jag tycker det är skumt pga att jag inte har i syfte att dela ut, utan bara använda kortet för eget bruk. Då tycker jag att det borde funka. Men men. Inget att göra åt saken. Tack i alla fall.

DennisOlof
2011-09-14, 10:05
Det hade funkat om alla DM boxar hade plats för en CA-modul. Det finns ju moduler som stödjer CI+ men alla bolag har inte valt att tillåta folk att använda CAM som t.ex. NDS Videoguard (sky digital, viasat osv). Det finns CA-moduler för detta system men dem är inte till för privatpersoner och säljs inte i det syftet. Det är till SMATV anläggningar. Dessutom knyts kortet endast till CAMen och inte till boxen.