handdator

Visa fullständig version : [LÖST] Bootloader 76D till 84b, dm800hd klon sim201



hoa
2012-10-25, 20:49
Hej!

Jag har en dm800hd klon med bootloader 76d som jag skulle vilja få in en ny image i. Försöker jag lägga in imagen (OpenPLi-2.1-beta-dm800-20120103-sim201-ssl84b) får jag bara "INVALID IMAGE (OR OLD VERSION)". Försöker jag då först ladda in "SIM2-SSL84b-TSimage-1.0.0-DM800HD-OE 1.6" får jag precis samma sak.

Både testat genom webinterfacet och via DreamUP. Några tips?

Tack på förhand!

matkoh
2012-10-25, 21:18
Hmmmm.

Du måste förs lägga in en ny bootloader.

crille44
2012-10-25, 21:22
japp flasha ssl84 på den image du kör, reboota och flasha ny image

hoa
2012-10-25, 21:39
Är inte "SIM2-SSL84b-TSimage-1.0.0-DM800HD-OE 1.6" bootloadern? Jag får felet när jag försöker ladda in denna. Om denna inte är vad jag ska ha, har någon länk till rätt?

crille44
2012-10-25, 21:50
det är hela imagen, den kan du flasha efteråt, här är ssl http://www.dreamoem.com/showthread.php?390-New-secondstage-bootloader-ssl84b-for-dm800se-from-sim2

Välj nfi versionen och flasha med webinterfacet, ipk versionen brukar inte fungera

hoa
2012-10-25, 22:06
Ja såklart, det borde jag sett på filstorleken... Tack så mycket! :)

Hermle
2012-10-26, 22:07
När man ska göra en reboot efter att ha kört in ssl84b som jag har gjort nu, ska man bara stänga av strömmen? Jag hittar inget annat sätt.
Det verkar inte gå med fjärrkontrollen eller logga in med putty och köra en reboot därifrån

Boxen är en dm800se clone

Nu har jag stängt av, knäppte av strömmen :)
Så nu är den flashad med open pli

crille44
2012-10-27, 01:37
sorry var lite sen, glömde att på äldre ssl finns inte reboot som val i webinterfacet :p

Muggesand
2012-10-27, 07:57
Fast det är bara till att skriva /REBOOT efter ipnr.

Skickat från min GT-I9210 via Tapatalk 2

Hermle
2012-10-27, 18:34
Nu har jag lärt mej, jag gjorde fel när jag flasha, jag tryckte in powerknappen på boxen och då dök reboot upp efter jag hade flashat i webinterfacet. Så nu är allt helt perfekt ;)