handdator

Visa fullständig version : Guldkort, Viasat, Nokia Mediamaster 9780S Frågor?!



itundret
2004-03-14, 13:20
Har precis skaffat mig en parabol, efter flytten från Stockholm fanns det inte så många kanaler i Nyköping. Har fått tag i ett piratkort Guldkort men jag ser enbart text då jag tittar på Tv 1000, 1,2,3. Antar då att man behöver updatera nya koder för att få fram en bild. Vet någon hur man gör? osv? tack förhand
// David

T-bird
2004-03-14, 13:26
Läs guiderna och kolla efter koderna i kod avdelningen

itundret
2004-03-14, 13:42
Hej, nu kommer bilden upp ibland då och då men textningen körs hela tiden. Jag har läst guiderna redan men mitt behörighetssystem verkar vara inaktiverat i menysystemet på något sätt, Jag kan alltså inte gå in i behörighetssystemet och uppdatera programmkortskoder. Är det någon som kanske vet hur man kan lösa det?! Tack på förhand
//David

pena
2004-03-14, 13:55
Nokia har kod 1234 om ingen har endrat det!

kulo
2004-03-14, 15:14
min nokia mediamaster 9780s hänger sig vid omkodning, vad är felet?

T-bird
2004-03-14, 18:12
@itundret
Det underlättar om man vet vad du har för grejer :roll:

@kulo
Ingen aning om vad det beror på, har du testat att gör en reset på den?

Deas
2004-03-14, 18:36
Hej, nu kommer bilden upp ibland då och då men textningen körs hela tiden. Jag har läst guiderna redan men mitt behörighetssystem verkar vara inaktiverat i menysystemet på något sätt, Jag kan alltså inte gå in i behörighetssystemet och uppdatera programmkortskoder. Är det någon som kanske vet hur man kan lösa det?! Tack på förhand
//David

Skulle tippa på att din parabol inte är rätt ställd för då blir det som du säger att bilden kommer å går å texten är kvar...

itundret
2004-03-14, 18:53
Hej, nej angående att parabolen är fel inställt stämmer nog inte, har testat med grannens priatkort som är silvercard och då får jag in alla kanaler, tv1000, cinema osv.
Angående utrustningen:
Mottagare; Nokia Mediamaster 9780 S
100cm bred parabol med single LNBF modell Pauxis PX-2100. Får in två satelliter, Sirius, Thor får tre st gratiskanaler som inte kräver kort. Har fixat ett Car MM GOLDCARD men tydligen verkar den inte programmerad med rätt koder då jag exmpelvis enbart ser texten då jag ställer mig på Tv1000, Cinema osv. Det jag nu försöker göra är att se om jag kan ställa mig på rätt kanal och ange koden för att få bild, och gick då igenom guiden men behörighets alterantivet i menyn verkar totalt inaktiverat. Går inte att ställa sig på det valet. Tack på förhand // David

itundret
2004-03-14, 18:55
Har även testat med att reseta den och det blir exakt samma sak.

Deas
2004-03-14, 19:12
Om du har en programmerare hemma tycker jag du ska surfa in på stopstop's sida och ta hem de nyaste viasat filerna därifrån och dra in på kortet...

T-bird
2004-03-14, 19:35
Annars kan du öppna dom du har med en editor och kolla att det står VIASAT som kortutgivare/FAC i dom, det krävs för att dom ska gå på en 9780

bb
2004-03-15, 23:08
Hej har själv en samma mottagare hämta filer ssh europa dom är klara för via dom funkar kanon MVH bb