Viasat's nye krypteringssystem NDS Videogard er ikke så sikker som man hos Viasat vil have det til. Det viser sig nu at det vil være en let sag at knække systemet.
Stop-Nordic kan ligeså stille og roligt lægge smartkortjagten på hylden i fremtiden, og finde sig noget andet at beskæftige sig med.
Smartkort er snart en saga blot, og allerede fra september-oktober måned vil Viasat's nye NDS system være knækket, så gratis-seere sagtens kan være med igen.
Redaktionen har nu fra flere sider fået melding om udstyr der med lethed kan omgåes NDS Videogard krypteringen. Trods stor hemlighedskræmmeri omkring måden at bruge udstyret på, samt hardwaren der skal bruges til det, regner man med at piraterne vil have "Public" adgang til de nye systemer inden vi når til slutningen af december 2004, og dermed vil der være åbent for alle fra det nye år 2005.
Viasat fastholder dog stædigt at NDS kan ikke knækkes, og eftersigende aldrig har været knækket, hvilket er i dag en sandhed med modifikationer, og bør tages med et gran salt. Det viser sig at der er mere end bare Dreamboxe der kommer til at spille en stor rolle på satellitemarkedet.
En hel del nye satellite recievere er på vej ind på markedet, der sagtens kan omgåes de nye krypteringssystemer Viasat disker op med. I USA er et gammelt mærke "Golden Eagle" der i sin tid var et hot produkt på amatør radiomarkedet, kommer også med en tuner der vil sige spar to til næsten alt hvad der kan diskes op med af kodningssystemer. Mange af disse nyskabelser kommer på markedet med hele to modtagere indbygget i en og samme box, hvilket igen vil gøre, at folk så kan nøjes med at kun have en reciever stående, i stedet for to.
Selvom redaktionen har fået en forklaring på hvordan NDS er sat op til at køre i en Dreambox, så har vi her valgt ikke at oplyse om det, men gemmer dette varme stoff til senere brug. Udstyret som special brændere der er nødvendigt for at kunne omgåes NDS systemet, er allerede i salg i hele Europa, og går som varmt brød overalt.
Vi kan så igen gentage det der er blevet sagt så mange gange før. Viasat har virkelig påkaldt sig hackernes vrede, og hackerne der tidligere på året har svoret hævn over Viasat, ser så ud til at lykkes med deres forehavende. Om Viasat så klarer dette økonomisk, tilbagestår så at se.