Borde inte all julmust smaka samma sak, för alla får väl ett extrakt som dom får blanda med vatten sen.
Av någon gammal gubbe som haft det i släkten i generationer
Borde inte all julmust smaka samma sak, för alla får väl ett extrakt som dom får blanda med vatten sen.
Av någon gammal gubbe som haft det i släkten i generationer
Det största felet många datoranvändare gör, är att de inte vet vad de gör, men de gör det ändå !
Påskmust!!
Alla frågor/problem som ni har angående servern kan ni ställa till mig via pm. Övriga frågor ska ställas i forumet under respektive avdelning.
Nästan.Ursprungligen postat av T-bird
Alla får grundsirapen från Danielsson tror jag de heter i Örebro. Därefter kan man krydda o lagra på olika sätt. Ungefär som att all tysk(Nästan all nuförtiden) öl görs på humle o malt enligt reinheitsgebot. Dock smakar ölen olika.
Auktoriserad julmusttestare.
Påskmust är ett intressant alternativ då den musten ibland har varit lagrad från i julas. Om ej allt sålts sparas sirapsblandning till påsk.Ursprungligen postat av Deaaaaaas
Det borde smaka som julmust men gör inte alltid det.
Prova o njut.
För övrigt får jag rekommendera att köpa en back julmust i slutet av februari. Då kan man få dem för en tia plus pant och det enda som har hänt är att kolsyran eventuellt har tappat stinget men smaken är kvar.
Auktoriserad julmusttestare.
För övrigt: Någon som vet något om mina frågor om grannländerna???
Auktoriserad julmusttestare.
hela nerike? kanske.. (bryggeriet ligger i askersunds kommun)Ursprungligen postat av elvings
socker
normal pris (ca 10a litern)
VU+
jag funderade på en sak... det har ju kommit sånnadär sodastream nu som gör att man kan kolsyra själv. Om man har t.ex. en 1.5 liters julmust som så ofta blir avslagen om den inte dricks upp i tid. Går det då bra att kolsyra den kolsyrefria musten och få en lika god must som den nya eller är det kört?
Lika god kanske den ej blir men problemet är nog att när man kolsyrar en "färdig" dricka så brukar det bli ett hejdlöst skummande från sodastreamen. Det är därför man kolsyrar vattnet först i sodastreamen och häller i koncentrat efteråt.
Men prova gärna. Håll dig dock över diskbänken om du skulle få en överskummning i maskinen.
Meddela oss här sedan.
Edit: Sodastreamen kom på 80-talet men blir i några år en bortglömd maskin då och då.
Auktoriserad julmusttestare.
tomten levererade en sodastream, men jag har än så länge bara testat att göra must från essensen som följde med. och den var inget vidare vill jag påstå. avvaktar för kolsyrning av avslagen must.
Annars en favorit är hemmagjord Rom & köpt cola![]()
Jag är inte dum i huvudet, jag har bara otur när jag tänker.
/samoth