Har just köpt en ny DM800HD med hårddisk, installerat gemini2-380-dm800-200809261349.nfi. Allt fungerar bra - förutom...

a) Vid byte av kanal så får jag ofta "Tuningen misslyckades". Om jag då går till Satfinder och hoppar mellan Sirius och Thor, så får jag fin signal igen. Och kan då gå tillbaka och byta kanal till någon annan kanal. Men om jag därefter försöker byta kanal igen så händer samma sak igen. Har provat att justera parabol (ökat från 9,3 db till 14 db på bägge sat.). Har ställt om tuner inställningar från att vara "enkel" till "avancerat", och ställt om diseq till repeat sequence och att diseq kör en repeat 3 ggr vid kanalbyte. Fungerar något bättre efter dessa åtgärder. Men det är fortfarande problem vid ca 2 av 3 kanalbyten...! Ibland får jag en känsla av att tunern eller något relaterat till tunern krashar och jag måste boota om boxen för att igen kunna välja någon kanal.

b) Vid sökning av kanaler så hittades ett antal HD-kanaler. Tex BBCHD, TV4HD etc. Men jag ser inte till Canal digitals HD-kanaler? Varför kommer de inte upp? Och - problemet ovan med med att tuning misslyckas händer alltid när jag försöker titta på en HD-kanal.

Någon som har haft liknande problem? Möjligt lösningar?

Mvh
erli