Jag har en nybliven ägare till ett Viasat-abonnemang via parabol och ser på tv med hjälp av en vanlig digitalbox utan inspelningsfunktion. Jag har dock kommit på att jag vill ha möjlighet att kunna spela in från tv:n. Först funderade jag på att köpa en ny digitalbox typ dreambox, mem har lagt dessa detta på is eftersom mina programmeringsegenskaper i Linux är noll samt att det känns sådär att byta ut en ny digitalbox mot en annan.
Till saken hör att jag har kopplat en stationär dator till min tv och använder denna till att se på film, spela spel etc. Nu funderar jag på att köpa ett tv-kort till datorn så att jag kan spela in på denna istället. Skulle det fungera eller skulle ni ändå rekommendera en ny digitalbox? Jag vill ju hellre ha det jag spelat in lagrat på datorns hårddisk än på digitalboxens hårddisk. Några fler frågor som ni kanske kan svara på:
Måste mitt viasat-kort sitta i datorn då eller kan det sitta kvar i digitalboxen?
Måste man manuellt sätta på datorn vid inspelning eller går det att ställa in i tv-kortet att inspelning ska ske vid en speciell tidpunkt en speciell dag utan att jag sätter på och stänger av datorn?
Vad ser ni för fördelar med digitalbox med hårddisk jämfört med att spela in på datorn m.h.a. tv-kort?
Skillnad på bildkvalitet?

Hoppas ni kan svar på mina frågor!