Tänte att jag för skojs skull skulle lägga till ett extra LNB på min parabol idag och eftersom jag har canaldigital så vart det ju Sirius/Astra som skulle läggas till. Jag hade allt som behövdes hemma inkl sidmatningsarm att montera extra huvudet i och en DiSEqC samt kabel och kontakter. Glad i hågen monteras dessa på befintligt setup, installationen mekaniskt flyter på utan missöden. Monterade LNB't till Sirius på vänster sida om LNB't till Thor sett framifrån, tittande mot parabolen (visst skall det väl sitta där )

Nu till det lite knepigare.
Startar DB'n och går till tunerinställningarna och väljer att Thor skall vara på port A på DiSEqC'en och Sirius på B, precis så som jag monterat kablarna till LNB'na.
Till min stora glädje så funkar det direkt med CD's kanaler och nu tycker man ju då att även Sirius borde funka så jag går in i satfinder bara för att kolla att det sitter rätt monterat. Men, nu så ter det sig inte bättre än att på signalmätaren så hoppar signalen mellan 0-95% med ca 0,5 sekunder mellanrum men den ligger aldrig stabilt någonstans. jag har provat justera plats på LNB't, bytt frekvenser till referensfrekvenser jag googlat fram, provat både avancerad och enkel LNB-setup.
Jag får exakt samma system heeeela tiden, testat ett otal frekvenser, vissa hoppar signalstyrkan mer på andra mindre.
Jag vart tillockmed så tjurig att jag åkte och köpte NYTT LNB, ny DiSEqC nya kontakter och gjorde om allt... fortfarande exakt samma fel.
Inte för att jag har mycke hår på huvudet annars, men snart är vartenda litet strå borta

Boxen... DM800HD se Sim 2.1 med Newnigma2 v3.3.1 2011-11-14 av ramiMAHER som i övrigt funkar perfekt.

Någon som kan komma med tips och ideer?