Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 10 av 13

Ämne: Viasat till Azbox

  1. #1

    Viasat-kort till Azbox

    Jag har en Azbox med orginal firmware, senaste versionen. Nu har jag också ett orginal-kort från Viasat som jag hade tänkt använda direkt i boxen, men jag fattar inte vad jag behöver.

    1.
    Behöver jag köpa till en CI/CA-modul som det verkar finnas plats för, under vanliga kortläsaren när man öppnat luckan till vänster. Eller kan jag använda platsen för kortläsaren.

    2.
    Behöver jag något plugin?
    Stoppar jag in kortet i läsaren så kan jag få MultiCas 1.71 att läsa kortet, men får fel EMC not ok efter en massa kode i putty. Kan se att kortet har status instoppat, från Plugins.

    Jag har inga som ambitioner att köra nå card sharing. Körde tidigare mgcamd 1.35 mot en server utan några större problem, fast inte viasat hd.


    Jag kör putty med ssh mot azboxen och jag tar mig fram i linux.
    Senast redigerad av zipz den 2013-05-07 klockan 09:15.

  2. #2
    Seniormedlem
    Reg.datum
    Apr 2010
    Inlägg
    1 613
    Tackad
    103 gånger
    Hej!

    Viasat har inga moduler så det funkar inte

    Ja, du behöver plug-ins för att få SD att fungera. Det borde finnas någon gammal tråd om det. HD kommer aldrig att funka, men det har du ju redan märkt.

  3. #3
    Jag har gjort lite efterforskningar på nätet, tydligen är det inte så lätt att få igång de nyaste Viasat-korten. Newcs som server funkade inte. Det jag kommit längst med nu är Oscam 1.20 ostabil med mgcamd. Vad jag kan se i loggarna så ansluts kortet och mgcamd kopplas upp. Dock avkodas inte kanalerna. Jag ska se om jag hittar något i loggen då jag kommer hem.

  4. #4
    Har inte fått det att fungera.
    Oscam skickar ut data typ så här.
    2013/05/09 22:42:10 3006 c dummy (093E&000000/047E/AA:9A64): rejected group (160 ms) (of 0 avail 0) - Tv1000 Action (no matching reader)
    2013/05/09 22:42:10 3006 c cw:
    2013/05/09 22:42:10 3006 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    Mgcamd
    [mg0] -> ECM to newcamd 127.0.0.1:12000
    [mg0] newcamd route 127.0.0.1:12000 cant decode (268ms)

  5. #5
    ComHit Crew atomizeds avatar
    Reg.datum
    Feb 2004
    Inlägg
    9 096
    Tackad
    1 051 gånger
    Om du vill ha hjälp med detta så är det snabbaste och enklaste om du postar dina configfiler. För oscam behöver vi se oscam.conf, oscam.server och oscam.user. För mgcamd behövs newcamd.list.
    Det är först när man kan se hur alla dessa filer stämmer överens som man kan lösa problem.
    Har du frågor om hur man gör, ställ dem i forumet! Skicka inte PM till mig!
    Använd SÖK i forumet. LÄS Guider och Wikis. Testa!!


  6. #6
    Det här är mina inställningar. Kanon om nån kan kolla om det är nåt som är uppenbarligen fel.
    Citat Ursprungligen postat av oscam.conf
    [global]
    logfile = /PLUGINS/OpenXCAS/oscamCAS/oscam.log
    clientmaxidle = 9000
    cachedelay = 120
    unlockparental = 1
    nice = 4
    maxlogsize = 100
    preferlocalcards = 1
    saveinithistory = 1
    lb_mode = 100
    preferlocalcards = 1


    [monitor]
    port = 988
    nocrypt = 127.0.0.1,192.168.1.1-192.168.1.253
    aulow = 120
    hideclient_to = 0
    monlevel = 4
    appendchaninfo = 1


    [newcamd]
    key = 0102030405060708091011121314
    port = 12000@093E:000000
    allowed =
    keepalive = 0
    mgclient = 0


    [dvbapi]
    enabled = 1
    au = 1
    boxtype = none

    Citat Ursprungligen postat av oscom.server
    [reader]
    label = azbox-internal
    enable = 1
    protocol = internal
    device = /dev/scard
    services = viasat
    caid = 093E
    ident = 093E:000000
    detect = cd
    group = 1
    emmcache = 1,3,2
    ndsversion = 0
    boxid = 8 byte hexadecimal, trippelkollat
    Citat Ursprungligen postat av oscam.user
    [account]
    user = dummy
    pwd = dummy
    group = 1
    AU = cardserv
    services = viasat
    ident = 093E:000000
    Citat Ursprungligen postat av newcamd.list
    CWS = 127.0.0.1 12000 dummy dummy 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 lan cardserv
    CWS_KEEPALIVE = yes

  7. #7
    ComHit Crew atomizeds avatar
    Reg.datum
    Feb 2004
    Inlägg
    9 096
    Tackad
    1 051 gånger
    Kanske med en gång ska säga att jag har ingen erfarenhet av Azbox utan jag svarar mer ur ett allmänt oscam-perspektiv.
    Konfigurationen ser OK ut tycker jag. Det enda jag funderar på är raden "device = /dev/scard" om det verkligen heter så på Azbox? Men det kanske någon som har en Azbox kan svara på? Raden "ndsversion = 0" vet jag inte om den behövs? Du kan ev. prova att ta bort den.

    För att komma vidare i din felsökning är första steget att klara ut om oscam som server klarar att läsa ditt kort? För att kolla det behöver du titta i loggen när oscam startar och se om oscam hittar ditt kort, kan läsa ut några nycklar från det och om det listas några Entitlements (rader med datum).

    Kolla efter det, klistra ev. in loggen här om du känner för det.
    Sedan när vi vet att serverdelen funkar kan vi ev. gå vidare med konfiguration av klientdelen.
    Har du frågor om hur man gör, ställ dem i forumet! Skicka inte PM till mig!
    Använd SÖK i forumet. LÄS Guider och Wikis. Testa!!


  8. #8
    Tack för ditt svar atomized. Jag ska posta loggen från oscam när jag kommer hem. Testar två versioner 1.10 och 1.20. Om jag minns rätt så ser det ut som att kortet klarar av att koppla upp sig, men som sagt jag postar loggen senare. ndsversion = 0 behövs inte, default är 0, tror jag har kvar den raden för att jag testat olika siffror. Kortläsaren i azbox heter /dev/scard hittade att det skulle stå så i något exempel för azbox.

  9. #9
    ComHit Crew atomizeds avatar
    Reg.datum
    Feb 2004
    Inlägg
    9 096
    Tackad
    1 051 gånger
    Jag tror att du kan prova med att ta bort denna rad "services = viasat" ur både oscam.server och oscam.user. Jag tror inte den ska behövas och om den finns så ställer det krav på att du har en riktig oscam.services fil. Jag har aldrig använt en sådan fil men å andra sidan har jag den äldre typen av Viasat-kort som inte kräver boxid.

    Vad gäller boxid så antar jag att du har följt minime:s wiki:
    http://www.comhit.net/showwiki.php?title=Boxid+Boxkey
    Har du frågor om hur man gör, ställ dem i forumet! Skicka inte PM till mig!
    Använd SÖK i forumet. LÄS Guider och Wikis. Testa!!


  10. #10
    Citat Ursprungligen postat av oscam-1.10
    2013/05/10 21:14:45 400 s >> OSCam << cardserver started, version 1.10rc-svn, build #5755 (mips-azbox-linux)
    2013/05/10 21:14:45 400 s version=1.10rc-svn, build #5755, system=mips-azbox-linux, nice=4
    2013/05/10 21:14:45 400 s client max. idle=9000 sec, debug level=0
    2013/05/10 21:14:45 400 s max. logsize=100 Kb, loghistorysize=4096 bytes
    2013/05/10 21:14:45 400 s client timeout=5000 ms, fallback timeout=2500 ms, cache delay=120 ms
    2013/05/10 21:14:45 400 s Cannot open file "/PLUGINS/OpenXCAS/oscamCAS/oscam.services" (errno=2 No such file or directory)
    2013/05/10 21:14:45 400 s userdb reloaded: 1 accounts loaded, 0 expired, 0 disabled
    2013/05/10 21:14:45 400 s signal handling initialized (type=sysv)
    2013/05/10 21:14:45 400 s 45 service-id's loaded in 3ms
    2013/05/10 21:14:45 400 s can't open file "/PLUGINS/OpenXCAS/oscamCAS/oscam.tiers" (err=2 No such file or directory), no tier-id's loaded
    2013/05/10 21:14:45 400 s can't open file "/PLUGINS/OpenXCAS/oscamCAS/oscam.provid" (err=2 No such file or directory), no provids's loaded
    2013/05/10 21:14:45 400 s can't open file "/PLUGINS/OpenXCAS/oscamCAS/oscam.ird" (errno=2 No such file or directory) irdeto guessing not loaded
    2013/05/10 21:14:46 400 s monitor: initialized (fd=8, port=988)
    2013/05/10 21:14:46 400 s camd33: disabled
    2013/05/10 21:14:46 400 s camd35: disabled
    2013/05/10 21:14:46 400 s cs378x: disabled
    2013/05/10 21:14:46 400 s newcamd: initialized (fd=9, port=12000, crypted)
    2013/05/10 21:14:46 400 s CAID: 093E
    2013/05/10 21:14:46 400 s provid #0: 000000
    2013/05/10 21:14:46 400 s radegast: disabled
    2013/05/10 21:14:46 400 s http thread started
    2013/05/10 21:14:46 400 s creating thread for device /dev/scard
    2013/05/10 21:14:46 400 s loadbalancer: can't read from file /tmp/.oscam/stat
    2013/05/10 21:14:46 400 s waiting for local card init
    2013/05/10 21:14:46 803 h HTTP Server listening on port 80
    2013/05/10 21:14:46 C04 r reader thread started (thread= C04, label=azbox-internal, device=/dev/scard, detect=cd, mhz=357, cardmhz=357)
    2013/05/10 21:14:46 C04 r azbox-internal card detected
    2013/05/10 21:14:46 C04 r openxcas sc: set mode 0
    2013/05/10 21:14:48 C04 r ATR: 3F 7D 11 25 02 41 B0 03 69 FF 4A 50 F0 80 00 56 54 03
    2013/05/10 21:14:48 C04 r Maximum frequency for this card is formally 5 Mhz, clocking it to 5.00 Mhz
    2013/05/10 21:14:50 C04 r [videoguard2-reader] parental lock setting: FF FF FF FF
    2013/05/10 21:14:51 C04 r [videoguard2-reader] parental lock disabled
    2013/05/10 21:14:51 C04 r [videoguard2-reader] parental lock setting after disabling: FF FF FF FF
    2013/05/10 21:14:51 C04 r [videoguard2-reader] type: VideoGuard Viasat (093E), caid: 093E
    2013/05/10 21:14:51 C04 r [videoguard2-reader] serial: EDIT, BoxID: EDIT, baseyear: 2000
    2013/05/10 21:14:51 C04 r [videoguard2-reader] ready for requests
    2013/05/10 21:14:51 C04 r found cardsystem videoguard2
    2013/05/10 21:14:51 C04 r [videoguard2-reader] azbox-internal card detected
    2013/05/10 21:14:51 C04 r [videoguard2-reader] type: VideoGuard Viasat (093E)
    2013/05/10 21:15:15 400 s init for all local cards done
    2013/05/10 21:15:15 400 s anti cascading disabled
    2013/05/10 21:15:15 1406 c plain dvbapi-client granted (anonymous, au=off)
    2013/05/10 21:15:15 1406 c dvbapi: can't open priority file /PLUGINS/OpenXCAS/oscamCAS/oscam.dvbapi

    *Ibland då jag startar upp får jag Card not supported, men i det här fallet verkar det som att kortet är initierat rätt*


    *****STARTAR MGCAMD EN KORT STUND*****
    2013/05/10 21:16:18 1807 c client connected to 12000 port
    2013/05/10 21:16:18 1807 c encrypted newcamd:12000-client 127.0.0.1 granted (dummy, au=off)
    2013/05/10 21:16:18 1807 c user dummy authenticated successfully (mgcamd)
    2013/05/10 21:16:18 1807 c AU disabled for user dummy
    2013/05/10 21:16:19 C04 r [videoguard2-reader] classD3 ins54: status 90 00 = ok but cw=00 -> channel not subscribed
    2013/05/10 21:16:19 C04 r Error processing ecm for caid 093E, srvid 1F9A (servicename: 093E:1F9A unknown) on reader azbox-internal.
    2013/05/10 21:16:19 1807 c housekeeping lb stats thread started
    2013/05/10 21:16:19 1807 c dummy (093E&000000/1F9A/88:5E29): not found (387 ms) by azbox-internal (of 1 avail 1) - 093E:1F9A unknown
    2013/05/10 21:16:20 1807 c dummy (093E&000000/1F9A/88:5E29): not found (121 ms) by azbox-internal (of 1 avail 1) - 093E:1F9A unknown
    2013/05/10 21:16:22 1807 c dummy (093E&000000/1F9A/88:5E29): not found (123 ms) by azbox-internal (of 1 avail 1) - 093E:1F9A unknown
    2013/05/10 21:16:23 1807 c dummy (093E&000000/1F9A/88:5E29): not found (122 ms) by azbox-internal (of 1 avail 1) - 093E:1F9A unknown
    2013/05/10 21:16:25 1807 c dummy (093E&000000/1F9A/88:5E29): not found (121 ms) by azbox-internal (of 1 avail 1) - 093E:1F9A unknown
    2013/05/10 21:16:25 1807 c Connection closed to client
    2013/05/10 21:16:25 1807 c dummy disconnected from 127.0.0.1
    2013/05/10 21:16:25 1807 c thread 1807 ended!
    Den här raden borde tyda på att t.ex. boxid är fel. Körde jag en längre tid så jag att det kom ut CW kod nån enstaka gång.
    2013/05/10 21:16:19 C04 r [videoguard2-reader] classD3 ins54: status 90 00 = ok but cw=00 -> channel not subscribed

    Måste man aktivera kortet på något sätt?
    Allt jag fick hem var ett kort med en lapp där det stod Programkortnummer och Digitalboxnummer. Digitalboxnumret gjorde jag om till hex enligt wikin. Kortet är ett tvillingkort.

    EDIT
    Nu kom det CW koder igen, men ingen avkodning.
    ===== NDS ECM on CaID 0x093E, pid 0x1fa2 ======
    prov: 000000
    cw0:0 00 00 00 00 00 00 00 00
    cw1:0 F3 8A 76 F1 64 E7 2D B8

    En gång kom det, sen inget mer.

    EDIT
    Läst lite mer. Tydligen måste man aktivera kortet i orginalboxen. Ska kolla om digitalboxnumret stämmer med min huvudbox till orginalkortet. Får bli morgondagens projekt.
    Senast redigerad av zipz den 2013-05-10 klockan 22:59.

Liknande ämnen

  1. Mgcamd 1.30d till AzBox
    Av theskuggan i forum AzBox
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2010-04-25, 12:15
  2. Kört fast newcs azbox viasat
    Av theskuggan i forum AzBox
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2010-04-02, 08:15
  3. Frågor till AzBox-ägare
    Av lazerharp i forum AzBox
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2010-03-12, 12:52
  4. mg_cfg till AzBox
    Av squad i forum AzBox
    Svar: 0
    Senaste inlägg: 2010-03-09, 17:47

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
stöd oss
ComHit.net är en ideell sidan som drivs helt utan reklamintäkter, detta för att du som användare ska slippa all störande reklam och diskutera de saker du är intresserad av.
Skulle man däremot känna att man vill donera en slant för att hjälpa ComHit.net att bli bättre är ni välkomna att donera via länken nedan.

https://www.paypal.me/comhit/
Följ oss