Citat Ursprungligen postat av Zoorg Visa inlägg
Dreamboxarna är ju relativt små, vilket kan vara praktiskt, däremot gillar jag inte fjärrkontrollerna, tycker de är klumpiga och gummiknappar.... nja.
Klonerna på tex DM800 fungerar, men har en tendens att bli alldeles för varma, och då börjar konstiga saker hända. (hängningar mm)
Detta tycker jag i så fall bara gäller de små dreamboxarna (500, 500HD, 600, 800 mfl). Det går knappast att säga att en 7020 är liten... och en 8000 är ju gigantisk, stor som en video från 80-talet...
Fjärrkontrollerna tycker jag är skitbra på de stora, speciellt att den även är en programmerbar fjärrkontroll och kan användas för att styra tex. TVn. Dm500 däremot har mindre fjärrkontroll och kan ej styra andra saker.

Jag tycker även att dm800 original har en tendens att bli för varm precis som klonen (om detta även gäller SE och SEv2 vet jag inte, troligen inte).

Ang att de är små datorer, jo självklart. Men det intressanta är att det för 15-20 år sen gick att realisera saker direkt i hårdvara med specialoperativsystem till ett rimligt pris och grym stabilitet, medan idag är allting mjukvarubaserat, baserat på något standardoperativsystem (tex Linux) och mycket buggigare och långsammare trots att microprocessorer blivit tusentals gånger snabbare. Detta gäller förövrigt den mesta hemelektroniken. Priserna har visserligen sjunkit något men inte så mycket. Humaxen minns jag att jag köpte för ca 3000kr 1996.