Citat Ursprungligen postat av mogge Visa inlägg
Det är väl bara att testa att köra OScam, Benkebus har ju Openpli det väl bara att ladda hem Oscam i boxen o testa och återkomma med resultatet. Förändringarna på 090F korten gjorde Viaspratt i våras.

Jag har klippt lite från andra forum
Viasat bytt ut frekvensen på hur ofta koderna byts ut. Vad jag sett så består ECM av två nycklar, varav ena nyckeln byts hela tiden ut. Det innebär att den andra nyckeln är samma vid ett byte. Vid nästa byte så ändras den andra nyckeln. Men när bägge nycklarna ändras för vi frysningen. Om detta beror på att VIA byter ut bägge samtidigt eller om de endast ändrat tiden mellan två byten, det vet jag inte. Men om det är så och om begäran från softcam kommer lite i ofas, så kan man alltså missa ett skifte och då blir det helt plötsligt att bägge CW har ändrats.


Jo, det verkar som att Viasat ibland skickar ut en ny krypteringssignal där bägge nycklar bytts ut, och inte som normalt bara bytt ena. Då känner Mgcamd av att det är något fel pch det blir en frysning. Eventuellt skickas det ut så snabba byten att newscs inte hänger med och därför upplever att bägge nycklar bytts ut.

http://www.comhit.net/archive/index.php/t-36943.html
Intressant, det har jag missat. Inget problem jag stött på, men då vet jag. Ska läsa igenom tråden lite mer noggrant
Ursäkta att jag kapade tråden, då är det ju definitivt värt för trådskaparen att testa OSCam istället.