Det här är kanske välkänt för en del men jag hade aldrig pysslat med multiboot på satmottagare tidigare.

De senaste dagarna har jag lekt med att installera OpenMultiboot på min Vu+ Duo2. Det var ganska enkelt, jag följde i stort sett denna guide:
http://www.vuplus-community.net/boar...ck-hole.23270/

Jag valde att installera OpenMultiboot på en USB-sticka som de rekommenderar i guiden. Det går att installera på hårddisk också men då måste hårddisken vara igång hela tiden. Jag tog en 16GB USB-sticka och det räcker gott och väl. Jag har nu sex olika images installerade på USB-stickan och det har bara tagit 2GB av de 16. Så det går med mindre USB-stickor också. Ett kul användningsområde för någon gammal USB-sticka man har liggande hemma.

OpenMultiboot ger möjlighet att på ett lätt sätt pröva att installera olika images och experimentera med dem utan att "förstöra" sin vanliga installation och utan att behöva krångla med backuper om man skulle vilja gå tillbaks till det gamla. Använd den installation du redan har och trivs med i flashen och sedan kan du lägga till hur många olika nya installationer du vill på USB-stickan. Jag har just nu BlackHole 3.0.6 i flashen och på USB-stickan har jag BlackHole 2.1.3, OpenBlackHole 4.2, VTi 14.0.0, OpenATV 6.3, OpenPLi 6.2 och OpenVIX 5.2. Sju olika installationer alltså och jag kan välja mellan alla vid omboot av boxen.

Det här ger väldiga möjligheter att experimentera och prova olika images och skins och vad man vill. Skulle man fucka upp en installation är det väldigt enkelt att i OpenMultiboot radera den installationen och sedan kan man ganska enkelt göra om den.

Så, ett litet tips bara på en kul aktivitet för de som inte har provat det ännu!