Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Tv3 info

  1. #1

    Tv3 info

    Medieföretaget MTG, som ingår i Stenbecksfären, ökar pressen på tv-operatören Boxer. MTG vill också vara operatör i det digitala tv-nätet och når man ingen uppgörelse med Boxer är MTG berett att släppa TV 3 gratis till kunderna.


    I mitten av november föreslog Radio- och tv-verket vilka åtta betalkanaler som ska beredas plats i det statliga, digitala tv-nätet. TV 3 är en av tre utvalda MTG-ägda kanaler och förhandlar därför om villkoren med Boxer, som ska distribuera programmen.

    Men förhandlingarna kärvar rejält. Enligt MTG vill Boxer bland annat ha total kontroll över programutbudet och bestämma i vilka kanalpaket TV 3 ska ingå och vad de ska kosta.

    Från Stenbecksidan anser man att Boxer är ett monopolföretag som inte är intresserat av att erbjuda kunderna så billiga tv-paket som möjligt.
    - Vi kan leva med att det finns en sorts digitalbox på marknaden och att det är en tekniskt standard. Vi vill att det ska finnas ett variationsrikt utbud av kanaler för folk att välja mellan. Men vi kan inte acceptera att ett kommersiellt bolag helt kontrollerar distributionen och därmed fungerar som grindvakt mot kunderna, säger Hans-Holger Albrecht, vd för MTG.

    Han har fortfarande förhoppningar om att komma överens med Boxer i förhandlingarna.
    - Men ställs saken på sin spets är jag beredd att ge bort TV 3 gratis, säger Hans-Holger Albrecht.

    Helst skulle han vilja att MTG fick bli en operatör och få konkurrera med Boxer. MTG:s vd har dock förståelse för att TV 4 och Kanal 5 kan ha åsikter om en sådan utveckling.
    - Men jag är redo att bjuda in dem att bli delägare i sådana fall. För det handlar inte om att ha kontroll, utan om konkurrens, säger Hans-Holger Albrecht.

    Ett eventuellt beslut om att helt hoppa över Boxer och ge bort TV 3 gratis tror han kommer i januari eller februari nästa år.

    Christer Frtizon, vd för Boxer, ser ingen ekonomisk nackdel för bolaget om TV 3 blir gratis.
    - Det övervägs direkt av den enorma tillväxt som kommer att bli i marknätet. Vi får möjlighet att sälja in paket till fler kunder och kan då ta in nya kanaler, säger han och tror snarare att gratis TV 3 kan innebära bekymmer för MTG:s Viasatplattform.

    När det gäller Boxers ställning som operatör i det digitala nätet hänvisar Christer Fritzon till den översyn som en utredning gör på uppdrag av riksdagen. Utredningen ska bli klar i början av nästa år

  2. #2
    var är det saxat från?
    "Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience"

  3. #3

Liknande ämnen

  1. Info om IMG/ISO
    Av frejac i forum Övrigt
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2006-04-17, 20:12
  2. Info please
    Av Tobe i forum Viasat
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2004-05-08, 18:05
  3. För er info !!
    Av P-son i forum Canal Digital
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2003-12-15, 20:07
  4. [LÖST] info om gk
    Av Lastarfrasse i forum Com Hem
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2003-08-25, 14:56
  5. Info !
    Av Krister36 i forum Viasat
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2003-04-16, 07:52

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
stöd oss
ComHit.net är en ideell sidan som drivs helt utan reklamintäkter, detta för att du som användare ska slippa all störande reklam och diskutera de saker du är intresserad av.
Skulle man däremot känna att man vill donera en slant för att hjälpa ComHit.net att bli bättre är ni välkomna att donera via länken nedan.

https://www.paypal.me/comhit/
Följ oss