Gammal nyhet men verkar inte ha uppmärksammats här, så då får väl jag göra det.
Någon här som är med i testgruppen?

Citat:
"Som första stora svenska bredbandsoperatör inledde Telia i november en test av HDTV via bredbandet.
Testen pågår under sex månader och innebär att ett 70-tal hushåll i Stockholm och Göteborg får tillgång till ett urval av HDTV-kanaler. Något definitivt datum för kommersiell lansering av HDTV via bredbandet är inte satt. Faller testen väl ut, kan dock Telia komma att erbjuda HDTV till en del av sina bredbandskunder redan under 2008.
Telia är den snabbast växande aktören på svenska TV-marknaden. Under 2007 har man gått från några tiotusental kunder till runt en kvarts miljon. I dag har nästan var fjärde bredbandskund hos Telia valt företagets TV-tjänst. Nu tar man ytterligare ett steg och låter kunderna testa hdtv via bredbandet.
– Mycket talar för att HDTV kommer stort i Sverige de närmaste åren. Med den här testen vill vi dels se hur tekniken fungerar men också ge våra kunder chansen att säga vad de tycker om dagens programutbud och vad de vill se mer eller mindre av, säger Erik Hallberg, chef för bredbandstjänster på TeliaSonera i Sverige.
Testerna utförs i samarbete med de boende dels i den nybyggda (NCC) bostadsrättsföreningen Varpen i Segeltorp utanför Stockholm och dels i HSB-föreningen Lanterna som ligger hamnnära i Eriksberg i Göteborg. Gemensamt för testhushållen är att alla har tillgång till ett lokalt nätverk som i sin tur är fiberanslutet till telestationen. De kommer att få låna en HDTV-box och får tillgång till ett antal HDTV-kanaler bland annat SVT, Silver, Voom och Lux.
Testen är kostnadsfri för hushållen som dock förbinder sig att under och i slutet av testperioden vara med i en enkätundersökning som en del av utvärderingen. Testen påbörjades den 26 november i Stockholm och den 3 december i Göteborg och beräknas pågå fram till maj 2008."

Källa:
http://www.hdtvforum.nu/index.php?ca...&articleid=291